.M Bestandsextensie

Objective-C-implementatiebestand

Ontwikkelaar Apple
Populariteit
3,6  |  210 stemmen
 

Wat is een M-bestand?

Een M-bestand is een klasse-implementatiebestand dat wordt gebruikt door programma's die in Objective-C zijn geschreven. Het begint met de @implementation-directive en initialiseert variabelen en functies waarnaar kan worden verwezen door andere Objective-C-bronbestanden. M-bestanden kunnen ook verwijzen naar headerbestanden (.H).

Meer informatie

Objective-C wordt meestal gebruikt om toepassingen voor Apple's besturingssystemen Mac OS X en iOS te ontwikkelen. Apple's Cocoa API biedt de Objective-C-programmeerinterface voor Mac OS X, en de iOS API biedt de programmeerinterface voor het iOS-platform.

Open meer dan 400 bestandsformaten met File Viewer Plus.Gratis downloaden

Programma's die M-bestanden openen

Windows
Gratis proefversie
Gratis
Gratis
Mac
Gratis proefversie
Gratis proefversie
Gratis
Gratis
Linux
Gratis proefversie
Gratis
Gratis
Apple complier (cc)
Stepstone compiler (objcc)

MATLAB-broncodebestand

Ontwikkelaar The MathWorks
Populariteit
3,4  |  84 stemmen
 

Een M-bestand is een broncode-bestand dat wordt gebruikt door The MathWorks MATLAB, een geavanceerde toepassing voor het analyseren van gegevens en het uitvoeren van wiskundige berekeningen. Het kan een script, klasse of afzonderlijke functie in de programmeertaal MATLAB opslaan die MATLAB-gebruikers maken om algoritmen uit te voeren, grafieken te tekenen en andere wiskundige bewerkingen uit te voeren. Omdat M-bestanden platte tekst bevatten, kun je elke teksteditor gebruiken om ze te openen en te bewerken, hoewel de meeste gebruikers ze openen met MATLAB.

Meer informatie

Schermafbeelding van een .m-bestand in The MathWorks MATLAB R2023a
M-bestand geopend in The MathWorks MATLAB R2023a

MATLAB biedt veel functies voor het analyseren van gegevens, het ontwikkelen van algoritmen, het maken van modellen, het bouwen van apps en meer. Een van de belangrijkste functies is de programmeertaal op hoog niveau, die wetenschappers en ingenieurs vaak voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals het uitvoeren van eenvoudige opdrachten om gegevens op te vragen of het ontwikkelen van grootschalige toepassingen voor het verzamelen en visualiseren van gegevens.

Een M-bestand maken met MATLAB

Een M-bestand maken met MATLAB:

  1. Selecteer New op het tabblad Editor
  2. Kies het type bestand ("Script", "Function", enzovoort)
  3. Selecteer Save → Save As...
  4. Geef het bestand een naam en kies de opslaglocatie
  5. Selecteer Save

Een M-bestand openen

Je kunt een M-bestand openen met The MathWorks MATLAB (voor meerdere platforms). Als je een M-bestand wilt openen, selecteer je Open op het tabblad "HOME" of "EDITOR", kies je het M-bestand en selecteer je vervolgens Open.

Een M-bestand openen met een tekst- of broncode-editor

M file open in Apple Text Edit
M file open in Apple Text Edit

Omdat M-bestanden platte tekst bevatten, kun je ze openen met een teksteditor, zoals Microsoft Notepad (Windows) of Apple TextEdit (Mac), of met een broncode-editor. De meeste gebruikers openen en bewerken M-bestanden echter met MATLAB, omdat de app handige bewerkingstools biedt die niet beschikbaar zijn in apps van derden.

Programma's die M-bestanden openen

Windows
Gratis proefversie
Mac
Gratis proefversie
Linux
Gratis proefversie

Mercury-broncodebestand

Ontwikkelaar The Mercury Project
Populariteit
3,3  |  26 stemmen
 

Broncodebestand geschreven met Mercury, een functionele programmeertaal die is ontwikkeld aan de University of Melbourne in Australië; opgeslagen als platte tekst en met een syntaxis die vergelijkbaar is met die van Prolog.

Meer informatie

Mercury is ontwikkeld om een robuuste taal te bieden voor grote toepassingen uit de echte wereld. De taal bevat verschillende functies voor foutcontrole die andere logische programmeertalen niet bieden. Zo bevat de taal statische analyse waarmee fouten bij typecontrole vóór uitvoering kunnen worden opgespoord. Hierdoor kun je meer zekerheid hebben over de correctheid van het programma en kan de compiler ook efficiëntere code genereren. De ontwikkelaar moet tijdens het programmeren echter elk van de constructies "type", "mode" en "determinism" opgeven, wat bij andere talen niet altijd vereist is.

OPMERKING: De ontwikkelversie van de Mercury-compiler wordt momenteel gedistribueerd in de vorm van broncode en bevat geen compilerbinaries. Een Windows-port van Mercury, genaamd winmercury, bevat wel binaries. Deze bevat ook Vim-bestanden voor syntaxismarkering voor het bewerken van broncode.

Programma's die M-bestanden openen of ernaar verwijzen

Windows
Gratis
Inbegrepen bij het besturingssysteem
Linux
Gratis
Gratis
Gratis

PC-98-gamemuziekbestand

Ontwikkelaar N.v.t.
Populariteit
3,3  |  23 stemmen
 

Geluidsbestandsindeling die wordt gebruikt door Japanse PC-98-computers en emulators; bevat synthesizermuziek die als instrumenten kan worden gebruikt om nummers te maken; wordt geraadpleegd om te bepalen welke muziek moet worden afgespeeld.

Meer informatie

OPMERKING: Om M-bestanden met FMPMD2000 af te spelen, moet je de bestanden WinFMP.dll en PMDWin.dll downloaden. Deze zijn op dezelfde locatie beschikbaar.

Programma's die M-bestanden openen of ernaar verwijzen

Windows
Gratis
Categorie: Audio
Bijgewerkt: 20 mei 2014

Wolfram Mathematica-taalpakket

Ontwikkelaar Wolfram Research
Populariteit
3,1  |  25 stemmen
 

Een M-bestand bevat functies of andere invoer die wordt gebruikt door Wolfram Research Mathematica, een systeem voor technische berekeningen. Deze invoer bestaat uit platte tekst die is geschreven in de Wolfram Language, een propriëtaire programmeertaal. Mathematica bevat verschillende standaard-M-bestanden en gebruikers kunnen hun eigen aangepaste M-bestanden maken.

Meer informatie

Schermafbeelding van een .m-bestand in Microsoft Visual Studio Code
M-bestand geopend in Microsoft Visual Studio Code

Met Mathematica kunnen onderzoekers, data-analisten en anderen verschillende soorten wiskundige en wetenschappelijke berekeningen uitvoeren. Doorgaans werken Mathematica-gebruikers in Mathematica Notebook-bestanden (.NB) om visualisaties voor data-analyse en andere uitvoer te maken.

Om bewerkingen uit te voeren gebruikt Mathematica functies uit de Wolfram Language en andere invoer. Deze invoer wordt vaak opgeslagen in M-bestanden. Mathematica laadt bij het opstarten automatisch enkele standaard-M-bestanden, zodat gebruikers de invoer in die bestanden kunnen gebruiken.

Gebruikers kunnen desgewenst andere M-bestanden laden die bij Mathematica zijn inbegrepen, om de invoer in die bestanden te gebruiken. Ze kunnen ook hun eigen M-bestanden maken met Mathematica of de Wolfram Workbench IDE en die bestanden vervolgens in Mathematica laden.

Veelvoorkomende .M-bestandsnamen

init.m - Initialisatiebestanden met instellingen die Mathematica bij het opstarten laadt.

Een M-bestand openen

Als je de inhoud van een M-bestand wilt bekijken of bewerken, kun je het openen met elke teksteditor. Je kunt M-bestanden echter het beste bekijken en bewerken met Wolfram Workbench, een op Eclipse gebaseerde IDE die bedoeld is om naast Mathematica te worden gebruikt.

Een M-bestand gebruiken met Wolfram Mathematica:

  1. Selecteer File → Open.
  2. Ga naar je M-bestand en open het.

Mathematica importeert vervolgens de invoer uit je M-bestand in je huidige NB-bestand. In sommige gevallen moet je deze invoer handmatig evalueren. In andere gevallen vraagt Mathematica automatisch of je de invoer wilt evalueren.

Meer informatie over het gebruik van M-bestanden met Mathematica vind je hier.

Een M-bestand exporteren vanuit een NB-bestand

In sommige gevallen wil je Wolfram Language-pakketten die je in een NB-bestand hebt gemaakt, opslaan als een afzonderlijk M-bestand. Dit doe je handmatig als volgt:

  1. Markeer de invoercellen met de invoer van je Wolfram Language-pakket als initialisatiecellen.
  2. Selecteer File → Save As in de menubalk van Mathematica.
  3. Sla je NB-bestand op als een M-bestand.

In plaats van je NB-bestand te overschrijven, maakt Mathematica een nieuw M-bestand met de inhoud van alle cellen die je als initialisatiecellen hebt gemarkeerd. (Dit bestand bevat ook de overige inhoud van je NB-bestand, maar die inhoud wordt van commentaar voorzien.)

Als je alle Wolfram Language-pakketten die je in NB-bestanden maakt automatisch als afzonderlijke M-bestanden wilt opslaan, kun je dit doen door de instellingen van Mathematica als volgt aan te passen:

  1. Selecteer Preferences → Option Inspector → Notebook Options → File Options → AutoGenerated Package.
  2. Stel AutoGeneratedPackage in op Automatic.

Vanaf dat moment slaat Mathematica, wanneer je een NB-bestand met initialisatiecellen opslaat, ook een M-bestand op met de inhoud van de initialisatiecellen van het NB-bestand (en de overige inhoud van het NB-bestand, van commentaar voorzien).

Programma's die M-bestanden openen

Windows
Linux
Categorie: Gegevens
Bijgewerkt: 25 oktober 2023

Geverifieerd door FileInfo.com

Het FileInfo.com-team heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar alle bestandsformaten en softwareprogramma's die op deze pagina worden vermeld. Ons doel is 100% nauwkeurigheid en we publiceren alleen informatie over bestandstypen die we hebben geverifieerd.

Als je aanvullingen of updates voor deze pagina wilt voorstellen, kun je het ons laten weten.