.M Přípona souboru

Soubor implementace Objective-C

Vývojář Apple
Popularita
3,6  |  210 hlasů
 

Co je soubor M?

Soubor M je soubor implementace třídy používaný programy napsanými v jazyce Objective-C. Začíná direktivou @implementation a inicializuje proměnné a funkce, na které mohou odkazovat jiné zdrojové soubory jazyka Objective-C. Soubory M mohou také odkazovat na hlavičkové soubory (.H).

Další informace

Objective-C se nejčastěji používá k vytváření aplikací pro operační systémy Mac OS X a iOS od společnosti Apple. Rozhraní API Cocoa od společnosti Apple poskytuje programovací rozhraní Objective-C pro systém Mac OS X a rozhraní API iOS poskytuje programovací rozhraní pro platformu iOS.

Otevřete více než 400 formátů souborů pomocí File Viewer Plus.Stáhnout zdarma

Programy, které otevírají soubory M

Windows
Zkušební verze zdarma
Zdarma
Zdarma
Mac
Zkušební verze zdarma
Zkušební verze zdarma
Zdarma
Zdarma
Linux
Zkušební verze zdarma
Zdarma
Zdarma
Apple complier (cc)
Stepstone compiler (objcc)

Soubor zdrojového kódu MATLAB

Vývojář The MathWorks
Popularita
3,4  |  84 hlasů
 

Soubor M je soubor zdrojového kódu používaný programem The MathWorks MATLAB, pokročilou aplikací pro analýzu dat a provádění matematických výpočtů. Může obsahovat skript, třídu nebo samostatnou funkci v programovacím jazyce MATLAB, které uživatelé MATLABu vytvářejí za účelem spouštění algoritmů, vykreslování grafů a provádění dalších matematických operací. Protože soubory M obsahují prostý text, můžete je otevřít a upravovat v libovolném textovém editoru, ačkoli většina uživatelů je otevírá v MATLABu.

Další informace

Snímek obrazovky souboru .m v The MathWorks MATLAB R2023a
Soubor M otevřený v The MathWorks MATLAB R2023a

MATLAB nabízí mnoho funkcí pro analýzu dat, vývoj algoritmů, vytváření modelů, tvorbu aplikací a další činnosti. Jednou z jeho hlavních funkcí je jeho programovací jazyk vysoké úrovně, který vědci a inženýři často používají k různým účelům, například ke spouštění jednoduchých příkazů pro dotazování dat nebo k vývoji rozsáhlých aplikací pro shromažďování a vizualizaci dat.

Jak vytvořit soubor M v MATLABu

Postup vytvoření souboru M v MATLABu:

  1. Na kartě Editor vyberte New
  2. Vyberte typ souboru („Script“, „Function“ atd.)
  3. Vyberte Save → Save As...
  4. Pojmenujte soubor a vyberte umístění pro uložení
  5. Vyberte Save

Jak otevřít soubor M

Soubor M můžete otevřít v programu The MathWorks MATLAB (na více platformách). Chcete-li otevřít soubor M, vyberte na kartě „HOME“ nebo „EDITOR“ možnost Open, zvolte soubor M a poté vyberte Open.

Otevření souboru M v textovém editoru nebo editoru zdrojového kódu

Soubor M otevřený v Apple Text Edit
Soubor M otevřený v Apple Text Edit

Protože soubory M obsahují prostý text, můžete je otevřít v textovém editoru, například v programu Microsoft Notepad (Windows) nebo Apple TextEdit (Mac), případně v editoru zdrojového kódu. Většina uživatelů však soubory M otevírá a upravuje v MATLABu, protože tato aplikace nabízí užitečné nástroje pro úpravy, které nejsou dostupné v aplikacích třetích stran.

Programy, které otevírají soubory M

Windows
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor
Mac
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor
Linux
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor

Soubor zdrojového kódu Mercury

Vývojář The Mercury Project
Popularita
3,3  |  26 hlasů
 

Zdrojový kód napsaný v jazyce Mercury, funkcionálním programovacím jazyce vyvinutém na Melbournské univerzitě v Austrálii; uložený ve formátu prostého textu a používající syntaxi podobnou jazyku Prolog.

Další informace

Jazyk Mercury byl vytvořen s cílem poskytnout robustní jazyk pro rozsáhlé aplikace z reálného světa. Obsahuje několik funkcí pro kontrolu chyb, které jiné logické programovací jazyky neposkytují. Jazyk například zahrnuje statickou analýzu, která dokáže zachytit chyby při kontrole typů ještě před spuštěním programu. To umožňuje větší jistotu ohledně správnosti programu a také dovoluje kompilátoru generovat efektivnější kód. Vývojář však při programování musí zadat každou z konstrukcí „typ“, „režim“ a „determinismus“, což jiné jazyky nutně nevyžadují.

POZNÁMKA: Vývojová verze kompilátoru jazyka Mercury je v současnosti distribuována ve formátu zdrojového kódu a neobsahuje binární soubory kompilátoru. Port jazyka Mercury pro Windows s názvem winmercury však binární soubory obsahuje. Obsahuje také soubory pro zvýrazňování syntaxe ve Vimu, které lze použít při úpravách zdrojového kódu.

Programy, které otevírají nebo odkazují na soubory M

Windows
Zdarma
Součást operačního systému
Linux
Zdarma
Zdarma
Zdarma

Soubor hudby pro hry na PC-98

Vývojář Neuvedeno
Popularita
3,3  |  23 hlasů
 

Zvukový formát používaný japonskými počítači PC-98 a emulátory; obsahuje syntetizátorovou hudbu, kterou lze použít jako nástroje k vytváření skladeb; odkazuje se na něj, aby bylo známo, jakou hudbu přehrát.

Další informace

POZNÁMKA: Chcete-li přehrávat soubory M pomocí FMPMD2000, musíte si stáhnout soubory WinFMP.dll a PMDWin.dll, které jsou k dispozici na stejném místě.

Programy, které otevírají nebo odkazují na soubory M

Windows
Zdarma
Kategorie: Zvuk
Aktualizováno: 20. května 2014

Balíček jazyka Wolfram Mathematica

Vývojář Wolfram Research
Popularita
3,1  |  25 hlasů
 

Soubor M obsahuje funkce nebo jiné vstupy používané systémem Wolfram Research Mathematica, což je systém pro technické výpočty. Tyto vstupy se skládají z prostého textu napsaného ve Wolfram Language, proprietárním programovacím jazyce. Mathematica obsahuje několik výchozích souborů M a uživatelé si mohou vytvářet vlastní soubory M.

Další informace

Snímek obrazovky souboru .m v Microsoft Visual Studio Code
Soubor M otevřený v Microsoft Visual Studio Code

Pomocí systému Mathematica mohou výzkumníci, datoví analytici a další uživatelé provádět různé typy matematických a vědeckých výpočtů. Uživatelé systému Mathematica obvykle pracují v souborech Mathematica Notebook (.NB), ve kterých vytvářejí vizualizace analýzy dat a další výstupy.

K provádění operací Mathematica používá funkce jazyka Wolfram Language a další vstupy. Tyto vstupy jsou často uloženy v souborech M. Mathematica při spuštění automaticky načte některé výchozí soubory M, aby uživatelé mohli používat vstupy, které tyto soubory obsahují.

Uživatelé mohou také načíst další soubory M dodávané se systémem Mathematica a používat vstupy, které tyto soubory obsahují. Mohou si také vytvořit vlastní soubory M pomocí systému Mathematica nebo vývojového prostředí Wolfram Workbench IDE a poté je načíst v systému Mathematica.

Běžné názvy souborů .M

init.m - Inicializační soubory obsahující nastavení, která Mathematica načítá při spuštění.

Jak otevřít soubor M

Pokud chcete zobrazit nebo upravit obsah souboru M, můžete jej otevřít v libovolném textovém editoru. Nejlepší je však soubory M zobrazovat a upravovat pomocí nástroje Wolfram Workbench, vývojového prostředí IDE založeného na platformě Eclipse, které je určeno k používání společně se systémem Mathematica.

Použití souboru M se systémem Wolfram Mathematica:

  1. Vyberte File → Open.
  2. Přejděte k souboru M a otevřete jej.

Mathematica poté importuje vstupy obsažené v souboru M do aktuálního souboru NB. V některých případech budete muset tyto vstupy vyhodnotit ručně. V jiných případech se vás Mathematica automaticky zeptá, zda chcete vstupy vyhodnotit.

Další informace o používání souborů M se systémem Mathematica najdete zde.

Jak exportovat soubor M ze souboru NB

V některých případech můžete chtít uložit balíčky jazyka Wolfram Language, které jste vytvořili v souboru NB, jako vlastní samostatný soubor M. Ruční postup:

  1. Označte vstupní buňky obsahující vstupy vašeho balíčku jazyka Wolfram Language jako inicializační buňky.
  2. Na liště nabídek systému Mathematica vyberte File → Save As.
  3. Uložte soubor NB jako soubor M.

Místo přepsání souboru NB Mathematica vytvoří nový soubor M, který obsahuje obsah všech buněk označených jako inicializační buňky. (Tento soubor bude obsahovat také další obsah souboru NB, ale tento obsah bude zakomentován.)

Pokud chcete všechny balíčky jazyka Wolfram Language vytvořené v souborech NB automaticky ukládat jako samostatné soubory M, můžete toho dosáhnout úpravou nastavení systému Mathematica následujícím způsobem:

  1. Vyberte Preferences → Option Inspector → Notebook Options → File Options → AutoGenerated Package.
  2. Nastavte AutoGeneratedPackage na hodnotu Automatic.

Od této chvíle Mathematica při uložení souboru NB obsahujícího inicializační buňky uloží také soubor M, který obsahuje obsah inicializačních buněk souboru NB (a další obsah souboru NB, který bude zakomentován).

Programy, které otevírají soubory M

Windows
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor
Mac
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor
Linux
Zkušební verze zdarma
Libovolný textový editor
Kategorie: Data
Aktualizováno: 25. října 2023

Ověřil FileInfo.com

Tým FileInfo.com nezávisle prozkoumal všechny formáty souborů a programy uvedené na této stránce. Naším cílem je 100% přesnost a zveřejňujeme pouze informace o typech souborů, které jsme ověřili.

Pokud chcete navrhnout doplnění nebo aktualizaci této stránky, dejte nám vědět.