.ASV Bestandsextensie
MATLAB-bestand voor automatisch opslaan
| Ontwikkelaar | MathWorks |
| Populariteit |
4,5 | 4 stemmen |
Wat is een ASV-bestand?
Een ASV-bestand is een bestand dat automatisch wordt opgeslagen door MathWorks MATLAB, een programma voor wiskundige analyse en berekeningen. Het bevat een automatisch opgeslagen versie van een MATLAB-broncodebestand, beter bekend als een .M-bestand. ASV-bestanden worden standaard opgeslagen op dezelfde locatie als de M-bestanden waaruit ze zijn gemaakt.
Meer informatie
MATLAB bevat een Editor/Debugger die onderzoekers, ontwikkelaars en ingenieurs gebruiken om M-bestanden te maken. Als je een M-bestand bewerkt in de MATLAB Editor/Debugger en je bewerkingen niet binnen vijf minuten opslaat, maakt MATLAB automatisch een versie van je bewerkte bestand. Die versie wordt opgeslagen met de bestandsextensie .asv. Als MATLAB onverwacht wordt afgesloten terwijl je een M-bestand bewerkt, kun je het bijbehorende ASV-bestand openen om verder te werken met de meest recent automatisch opgeslagen versie van je bestand.
Als je wilt aanpassen hoe MATLAB ASV-bestanden maakt, kun je dat doen door het menu Preferences van het programma te openen en Editor/Debugger → Autosave te selecteren. In dit menu kun je instellen hoe vaak MATLAB bestanden automatisch opslaat, welke extensie MATLAB aan automatisch opgeslagen bestanden toewijst en waar automatisch opgeslagen bestanden worden bewaard.
OPMERKING: Op Linux en andere Unix-platforms wijst MATLAB de extensie .m~ toe aan automatisch opgeslagen bestanden.
Een ASV-bestand openen
Je kunt een ASV-bestand openen met de MathWorks MATLAB Editor/Debugger, net zoals je dat met elk M-bestand zou doen. Als je wilt weten waar je ASV-bestanden worden opgeslagen, open je het menu Preferences van MATLAB (File → Preferences) en selecteer je Editor/Debugger → Autosave om de locatie te bekijken waar MATLAB automatisch opgeslagen bestanden bewaart.
Programma's die ASV-bestanden openen
Finale 2012 automatisch opgeslagen partituur
| Ontwikkelaar | MakeMusic |
| Populariteit |
2,8 | 12 stemmen |
Een ASV-bestand is een automatisch opgeslagen back-up van een muzikale partituur van MakeMusic Finale. Je kunt Finale instellen om met regelmatige tussenpozen ASV-bestanden te maken, zodat je werk automatisch wordt opgeslagen. ASV-bestanden gebruiken de extensie asv.mus.
Meer informatie
MakeMusic Finale is een programma voor muzieknotatie dat componisten gebruiken om partituren te maken, te bewerken en af te spelen. In Finale 2012 en eerdere versies worden deze partituren opgeslagen als .MUS-bestanden. Componisten kunnen Finale optioneel zo instellen dat geopende MUS-bestanden met regelmatige tussenpozen automatisch worden opgeslagen, zodat ze hun werk niet verliezen als het programma onverwacht wordt afgesloten. Finale slaat deze automatisch gegenereerde back-ups op in de volgende map:
~/Documents/Finale Files/Backups
Elke back-up gebruikt dezelfde bestandsnaam als het MUS-bestand waaruit deze is gemaakt, behalve dat de bestandsnaam van de back-up eindigt op asv.mus om aan te geven dat het om een automatisch opgeslagen back-up gaat. Finale-gebruikers en documentatie verwijzen vaak naar deze back-upbestanden als ASV-bestanden, ook al gebruiken de bestanden de extensie .mus.
De instellingen voor automatisch opslaan van Finale wijzigen
Finale-gebruikers kunnen instellen hoe vaak het programma ASV-back-ups maakt en bijwerkt. Ga daarvoor als volgt te werk:
- Open het menu Preferences van Finale.
- Selecteer Save in de zijbalk aan de linkerkant.
- Als je ASV-bestanden wilt gaan maken, selecteer je het selectievakje Auto Save File(s) Every _ Minutes. (Als je wilt stoppen met het maken ervan, schakel je het selectievakje uit.)
- Geef in het veld _ Minutes op hoe vaak je wilt dat Finale ASV-bestanden maakt/bijwerkt.
OPMERKING: Finale 2014 en latere versies maken .ASVX-bestanden in plaats van ASV-bestanden.
Een ASV-bestand openen
Je kunt een ASV-bestand openen met MakeMusic Finale (Windows, Mac). Selecteer daarvoor File → Open... in de menubalk van het programma. Ga vervolgens naar je ASV-bestand en open het.
Nadat je je ASV-bestand hebt geopend, kun je de optie File → Save As... gebruiken om het bestand op te slaan als een normaal MUS- of .MUSX-bestand.
Een ASV-bestand converteren
Programma's die ASV-bestanden openen
Adobe Photoshop-bestand voor selectieve kleur
| Ontwikkelaar | Adobe Systems |
| Populariteit |
2,3 | 4 stemmen |
Kleurinstellingenbestand dat wordt gebruikt door Adobe Photoshop, een programma voor het maken en bewerken van rasterafbeeldingen; bevat instellingen voor kleuraanpassingen voor de waarden cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK) van verschillende kleuren, die op een schaal van -100% tot +100% liggen); bevat ook de methode voor selectieve kleur, die relatief of absoluut is; wordt gebruikt voor het opslaan van voorinstellingen voor kleuraanpassingen die op meerdere afbeeldingen kunnen worden toegepast.
Meer informatie
Het venster Selectieve kleur kan in Photoshop worden geopend door Image → Adjustments → Selective Color... te selecteren.
