.PLC Přípona souboru
Zdrojový soubor PL/B
| Vývojář | Sunbelt |
| Popularita |
3,6 | 5 hlasů |
Co je soubor PLC?
Soubor zdrojového kódu programu vytvořený pomocí Sunbelt PL/B; napsaný v programovacím jazyce PL/B, což je jazyk vyšší úrovně podobný angličtině, optimalizovaný pro práci s obrazovkou, soubory a řetězci.
Další informace
Jazyk PL/B vyvinula společnost Datapoint Corporation v roce 1972 a dříve se jmenoval DATABUS.
Programy, které otevírají nebo odkazují na soubory PLC
Koncept týmového projektu Archicad
| Vývojář | GRAPHISOFT |
| Popularita |
2,5 | 2 hlasy |
Soubor PLC je koncept týmového projektu vytvořený v softwaru pro architektonické navrhování GRAPHISOFT Archicad. Ukládá všechna data modelu a pohledy z Archicadu pro týmový projekt .PLP, ale je uložen v místním počítači uživatele místo na BIMcloudu. Soubory PLC jsou podobné samostatným projektům .PLN, ale jsou propojené se soubory PLP za účelem odesílání a přijímání aktualizací do týmového projektu hostovaného na BIMcloudu.
Další informace
GRAPHISOFT Archicad je aplikace pro modelování informací o budovách (BIM), která slouží k navrhování vzhledu různých staveb, například rodinných domů, kancelářských budov a hotelů. Pomocí této aplikace můžete upravovat vzhled interiéru, exteriéru a okolí stavby.
Archicad také umožňuje pracovat na dálku s týmem dalších uživatelů prostřednictvím úložiště BIMcloud. V BIMcloudu můžete vytvořit soubor týmového projektu PLP, který může upravovat každý člen týmu. Archicad také umožňuje každému uživateli pracujícímu na projektu volitelně uložit koncept týmového projektu jako soubor PLC v místním počítači. Uživatel tak může koncept upravovat a poté jej odeslat do týmového projektu, až bude připraven.
Jak vytvořit soubor PLC pomocí Archicadu
Chcete-li vytvořit soubor PLC, musíte nejprve otevřít soubor PLP výběrem možnosti File → Open → Open/Join Teamwork Project nebo Teamwork → Project → Open/Join Teamwork Project. Pokud jste tak ještě neučinili, budete vyzváni k přihlášení do BIMcloudu. Poté můžete uložit koncept týmového projektu jako soubor PLC do místního počítače.
Jak otevřít soubor PLC
Soubory PLC můžete v systému Windows a macOS otevřít pouze pomocí GRAPHISOFT Archicad. Chcete-li otevřít soubor PLC, vyberte možnost File → Open.
Jak převést soubor PLC
Graphisoft Archicad dokáže převádět soubory PLC do různých typů souborů včetně následujících formátů:
- .PLN - Samostatný projekt Archicad
- .PLA - Archiv projektu Archicad
- .DWG - Výkres AutoCAD
- .DXF - Drawing Exchange Format
- .IFC - Soubor Industry Foundation Classes
- .C4D - Model Cinema 4D
- .3DS - Scéna 3D Studio
- .SKP - Dokument SketchUp
- .OBJ - Soubor 3D objektu Wavefront
- .STL - Soubor stereolitografie
- .PDF - Portable Document Format
- .JPG - Obrázek JPEG
