.XAR Přípona souboru

Kresba Xara Xtreme

Vývojář MAGIX
Popularita
3,6  |  20 hlasů
 

Co je soubor XAR?

Vektorová grafika používaná programem Xara Xtreme a jeho předchůdci Xara X, CorelXARA a Xara Photo & Graphic Designer; vytváří ji také Xara Designer Pro; lze ji použít k úpravě fotografií, vytváření ilustrací a tvorbě webové grafiky; dříve známá jako formát souborů Flare.

Další informace

Společnost Xara získala v roce 2007 společnost MAGIX. Společnost MAGIX vydala Xara Xtreme 5 jako nástupce programu MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer a poté vydala Xara Photo & Graphic Designer 6 jako nástupce programu Xara Xtreme 5.

Otevřete více než 400 formátů souborů pomocí File Viewer Plus.Stáhnout zdarma

Programy, které otevírají soubory XAR

Windows
Zkušební verze zdarma
Zkušební verze zdarma
Linux

Soubor automatického obnovení Microsoft Excel

Vývojář Microsoft
Popularita
3,5  |  6 hlasů
 

Soubor XAR je záložní soubor vytvořený aplikací Microsoft Excel, profesionálním tabulkovým procesorem. Vytváří se pro účely automatického obnovení, aby bylo možné obnovit data tabulky, když dojde k neočekávanému ukončení programu, například v důsledku výpadku napájení nebo chyby programu. Soubory XAR jsou v Excelu skryté a zobrazí se až po pádu aplikace.

Další informace

Microsoft Excel obsahuje integrovanou funkci automatického obnovení, která byla představena v Excelu 2003 a stále se používá v novějších verzích Excelu, například v Excelu 2016, 2019 a 365. Nastavení ukládání funkce automatického obnovení v Excelu upravíte takto:

  • Excel 2003 – vyberte Tools → Options a klikněte na kartu „Save“
  • Excel 2007 – klikněte na tlačítko Office a vyberte Excel Options → Save
  • Excel 2010, 2013, 2016, 2019 a 365 – vyberte File → Options → Save

V okně možností „Save“ můžete nastavit časové intervaly (v minutách), po kterých se soubory XAR vytvářejí (ve výchozím nastavení každých 10 minut). Můžete také nastavit umístění, kam se soubory ukládají.

V systému Windows se soubory XAR ukládají do následujícího umístění:

  • Excel 2003 a 2007 – C:\​Documents and Settings\​[username]\​Application Data\​Microsoft\​Excel
  • Excel 2010, 2013, 2016, 2019 a 365 – C:\​Users\​[username]\​AppData\​Roaming\​Microsoft\​Excel

Excel automaticky odstraní soubory XAR, když tabulku uložíte, když tabulku zavřete nebo ukončíte Excel a když vypnete funkci automatického obnovení. V počítači však stále můžete najít mnoho souborů Excel XAR. V takovém případě je můžete odstranit, abyste uvolnili místo, a uložené tabulky to nijak neovlivní.

Jak otevřít soubor XAR

Soubory XAR nejsou určeny k ručnímu otevírání. Místo toho Microsoft Excel (Windows a macOS) soubor automaticky otevře jako obnovenou tabulku, když aplikaci po jejím neočekávaném ukončení znovu otevřete. Poté můžete zvolit název souboru a typ souboru, ve kterém ho chcete uložit, obvykle .XLSX nebo .XLS.

Pokud se pokoušíte otevřít soubor XAR, možná ho budete muset přejmenovat s příponou .xls nebo .xlsx, abyste ho mohli otevřít v Excelu.

Programy, které otevírají nebo odkazují na soubory XAR

Windows
Zkušební verze zdarma
Mac
Zkušební verze zdarma

Soubor ve formátu Extensible Archive Format

Vývojář Neuvedeno
Popularita
3,3  |  6 hlasů
 

Komprimovaný soubor vytvořený ve formátu Extensible Archive Format (XAR), formátu používaném především v systémech založených na Unixu; obsahuje jeden nebo více souborů a může, ale nemusí být komprimovaný; obsahuje index v záhlaví XML, který umožňuje snadné vyhledávání obsahu archivu.

Další informace

Soubory XAR lze v systému založeném na Unixu otevřít pomocí nástroje xar a následujícího příkazu:

    xar -xf test.xar

Programy, které otevírají soubory XAR

Windows
Mac
Linux
Zdarma
Android

Ověřil FileInfo.com

Tým FileInfo.com nezávisle prozkoumal všechny formáty souborů a programy uvedené na této stránce. Naším cílem je 100% přesnost a zveřejňujeme pouze informace o typech souborů, které jsme ověřili.

Pokud chcete navrhnout doplnění nebo aktualizaci této stránky, dejte nám vědět.